Interieurproject De Goorn

Dit huis is volledig voorzien van maatwerk! Een oud huis is vaak allesbehalve rechttoe rechtaan; een erkertje hier, een hoekje daar, schuin plafond, noem het maar op. Dat geldt zeker voor dit huis uit 1935. In ieder geval is dit een huis dat moeilijk is in te richten met enkel standaard meubels. Het leuke van maatwerk en dus van ons werk is juist om, voor onpraktische ruimtes of onderdelen van een huis, de juiste interieur oplossingen te vinden. Om functioneel én leuk interieur te ontwerpen voor moeilijke hoeken, schuine wanden, kleinere ruimtes e.d.

Om het huis ruimtelijker te maken is de hal, waar de trap zich in bevond, weggehaald. De trap werd hierdoor een onderdeel van de keukenruimte. Door twee interieuronderdelen samen te voegen is er een mooie designtrap/trapkast/keukenkast ontstaan. De keukenkasten zijn ingebouwd, waardoor het keukeneiland mooi tot zijn recht komt in de ruimte. Dat mag ook wel, want het is een bijzonder en leuk eiland geworden. Het houten blad ligt schuin en is tussen het keukenblad en de keukenkasten geplaatst. Het ontwerp is niet alleen mooi, maar deels ook functioneel. De overstek die aan de ene kant is ontstaan geeft weer de mogelijkheid om aan het eiland te zitten en om er een barkruk te plaatsen. In het huis is zowel bij de erker voor als achter een zitbank gemaakt. De kleine zitbank heeft onder de zitting een opbergkast. Voor de grote bank, met  gestoffeerde zitting én rug, is een eetkamertafel op maat gemaakt. Een houten blad met een onderstel van blauw staal, een materiaal dat ook terugkomt in de maatwerk schuifdeur. De stalen schuifdeur met glaspanelen zorgt, op een mooie open manier, voor een mogelijke afscheiding tussen beide ruimtes. 

Op de bovenverdieping is eveneens maatinterieur toegepast. Ook is hier in de hal een stalen deur geplaatst. Er is gekozen voor een stoere, ruige wandafwerking die is doorgevoerd in de badkamer. Het wastafelmeubel is net als de wanden afgewerkt met beal stucwerk. De badkamer heeft een open douche en een nis met houten legplanken. Voor de kinderkamers zijn inbouwkasten gemaakt en tenslotte voor de babykamer nog een heel lief raamluik!

Terug naar overzicht